Osteopaatilta Parkinson-tutkimuksiin?

Tulin äsken osteopaatin vastaanotolta alaselän vaivan takia. Osteopaatti käsitteli selkääni ja lihaksiani. Lihaksia käsitellessään hän kehotti menemään noin kahden vuoden sisällä neurologille, hän lihaksien perusteella sanoi, että minulle olisi alkamassa Parkinsonin tauti. Voisiko hän olla oikeassa?

Olen keväällä 65 vuotta täyttävä naishenkilö. Kotioloissa läheiset eivät ole vielä huomanneet poikkeavuutta. Huolestuin kuitenkin. Toivon vastaustanne, kiitos siitä.

On vaikea sanoa, mihin osteopaattisi arvio perustui. Osteopaattien koulutukseen ei kuitenkaan kuulu Parkinsonin taudin diagnostiikka vaan se kuuluu neurologille. Sinulla ei ilmeisesti ole Parkinsonin taudin keskeisiä oireita kuten lepovapinaa, liikkeiden hitautta tai lihasten jäykkyyttä, minkä perusteella alkava Parkinsonin tauti on epätodennäköinen.

Ymmärrän, että tällainen osteopaatin toteamus aiheuttaa huolta ja siksi saattaa olla parasta oman mielenrauhasi vuoksi tutkituttaa asia neurologilla. Mikäli sitten todetaan, ettei Parkinsonin tautia ole, voisi osteopaattikin hyötyä palautteestasi.

Ystävällisin terveisin,
Valtteri Kaasinen